Veiligheid & Vragen

Veiligheid & Vragen

Een Veilige jaarwisseling voor iedereen

De mooiste traditie van het jaar

Alles wat je moet weten voor een veilige jaarwisseling voor iedereen.

Gebruik de vuurwerkbril, Wat omhoog gaat komt ook omlaag.

Vuurwerk de lucht in gaat wil iedereen graag zien. Draag hierbij altijd een vuurwerkbril, want wat omhoog gaat komt in kleine stukjes weer omlaag. Met een bril worden ongelukken voorkomen en kan je met een gerust hart omhoog kijken naar het prachtige spektakel.

De aansteeklont en wat is een wel een geschikte aansteker?

Het is belangrijk vuurwerk aan het uiteinde van de lont aan te steken. Zo heeft u de meeste tijd om op veilige afstand te komen. Dit gaat uitstekend met een aansteeklont, of een stormaansteker met gerichte vlam. Een walmende vlam is onveilig en kan uw product snel doen ontvlammen.

Gratis vuilniszak voor Nieuwjaarsvegen! waarom opruimen van vuurwerk zo belangrijk is.

Opruimen van vuurwerk is een goede start van het jaar. Zo voorkomen we zwerfafval en overlast. Zo blijft de straat vrij van vuurwerk dat eventueel niet is afgegaan of is verloren in het donker. Dit doen we voor een beter milieu en onze kinderen.

Bofi vuurwerk Aansteker
Vuurwerk Afval Zaandam

VRAGEN & ADVIES

01.

Wanneer mag er vuurwerk worden afgestoken?

Catergorie 1 vuurwerk mag het gehele jaar door worden afgestoken dit is fop en schetsvuurwerk zoals grondbloemen en knetterkegels. Catergorie 2 vuurwerk mag alleen van 31 december 18.00 tot 1 januari 02.00 worden afgestoken.

02.

Vuurpijlen en knalvuurwerk uit de collectie.

Voor een veiliger assortiment vuurwerk zijn er landelijk geen vuurpijlen en knalvuurwerk beschikbaar. Tevens is bezit is strafbaar. Zo houden we samen de traditie een veilig feest voor iedereen.

03.

voorkom alcoholgebruik bij vuurwerk afsteken

Bij het afsteken van vuurwerk komen veel verantwoordelijkheden samen. Het ontsteken van vuurwerk doe je nuchter.

04.

Hang nooit met enig lichaamsdeel boven het vuurwerk

Vaak is het duidelijk waar het vuurwerk uit komt, hang nooit met enig lichaamsdeel boven het vuurwerk. Zo vermeid je ongelukken bij een eventueel ongewenst vroegtijdige ontsteking. Heeft uw vragen over uw artikel? vraag onze medewerker voor advies.

05.

Draag brandveilige kleding

Sterretjes, een brandend vonkje, het lijkt allemaal onschuldig. Met een goed brandwerende outfit kun je een hoop leed besparen.

06.

Let op de omgeving

Plaats het vuurwerk niet op een doorgaande route, of onder bomen. Waar komt de wind vandaan? en attendeer het publiek om tegen de windrichting in plaats te nemen. Kijk altijd op uw product de voorgeschreven afstand die u moet nemen.

07.

Twee bestellingen en één keer afhalen

Heeft u door een mooie actie een tweede bestelling? Selecteer dan de zelfde afhaaldag, dan zorgen wij ervoor dat beide bestellingen voor u klaar staan. Heeft u vragen? neem dan contact op.

Filmen van vuurwerkshow

Een onvergetelijke herinnering

Maak van jou oudjaarsavond een succes met onvergetelijke herinneringen. Draag die bril en hou rekening met elkaar.