VEILIG VUURWERK AFSTEKEN

Advies van de pyrotechnici van Bofi Vuurwerk om de jaarwisseling zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen

ONS ADVIES

01

Lees de gebruiksaanwijzing

Op de gebruiksaanwijzing vindt u informatie over o.a. positionering van het product, schietrichting en kijkrichting.

02

Vermijd alcohol

U heeft een grote verantwoordelijkheid bij het afsteken van vuurwerk. Wacht dan ook met het drinken van alcohol tot na de vuurwerkshow.

03

Steek geen beschadigd vuurwerk af

Wanneer vuurwerk is beschadigd of niet (compleet) is afgegaan, maak het onschadelijk met water en ruim het op bij het huisvuil.

Maak uw oudjaarsavond onvergetelijk. Volg ons advies op en houd rekening met elkaar.

Vuurwerkbril

Draag een vuurwerkbril

Vuurwerk dat omhoog gaat, komt in kleine stukjes weer terug omlaag. Draag daarom altijd een vuurwerkbril als je vuurwerk afsteekt of ernaar kijkt. Oók als je een normale bril draagt. Deze dekt de ogen niet volledig af, en beschermt daarom onvoldoende. Wij adviseren geen nylon kleding te dragen, maar bijvoorbeeld katoen of wol. Ook kleding met een grote capuchon of wijde zakken, en wijde schoenen worden afgeraden.

Bofi vuurwerk Aansteker

Gebruik een aansteeklont

Maak voor het aansteken de lont van het product recht. Steek de lont aan het uiteinde aan met een aansteeklont of een stormaansteker met gerichte vlam. Zo heeft u voldoende tijd op veilige afstand te gaan staan. Steek vuurwerk altijd aan met een gestrekte of lichtgebogen arm.

Vuurwerk Afval Zaandam

Ruim uw vuurwerkafval op

Opruimen van vuurwerk is een goede start van het jaar. Zo blijft de straat vrij van vuurwerk dat is verloren in het donker of niet is afgegaan, en voorkomt u zwerfafval en overlast. Dit doen we voor de veiligheid van onze kinderen en een beter milieu.

VEELGESTELDE VRAGEN

01. Wanneer mag vuurwerk worden afgestoken?
Categorie F1 vuurwerk (fop- en schertsvuurwerk, zoals sterretjes) mag het gehele jaar door worden afgestoken. Categorie F2 vuurwerk mag alleen worden afgestoken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

02. Kan ik nog knalvuurwerk en vuurpijlen bestellen?
Voor een veiliger vuurwerkassortiment is er sinds 2020 een landelijk verbod op de verkoop van knalvuurwerk, vuurpijlen en single shots. Tevens is bezit strafbaar. Zo houden we samen de traditie veilig voor iedereen.

03. Wanneer kan ik mijn bestelling afhalen?
Vuurwerk (Categorie F2) uitleveren mag alleen de laatste drie dagen van het jaar, tenzij een van deze dagen op zondag valt. Dit jaar zijn de afhaaldagen 29, 30 en 31 december.

04. Kan ik meerdere bestellingen samenvoegen?
Heeft u door een mooie actie een tweede bestelling? Selecteer hetzelfde afhaalmoment, dan zorgen wij ervoor dat beide bestellingen voor u klaar staan.

05. Verkopen jullie nitraten?
Nitraten, Cobra 6, 100.000 klappers en ander knalvuurwerk is verboden en daarmee illegaal in Nederland. Wij verkopen alleen het mooiste siervuurwerk, fonteinen, compounds en cakes voor een feestelijke jaarwisseling voor iedereen.