Veilig Vuurwerk afsteken

Bij Bofi is veilig vuurwerk afsteken een top prioriteit, zodat Oud & nieuw een gezellig en veilig feest is voor iedereen. Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar en daarom krijgt iedereen bij een bestelling een gratis vuurwerkbril en aansteeklont. Heeft u vuurpijlen aangeschaft? Dan krijgt u van ons een gratis vuurpijlen standaard.

Heeft u vragen over de producten die u heeft besteld? Vraag onze medewerkers voor advies, die zijn altijd bereid om u uit te leggen hoe de producten veilig te gebruiken zijn.

Regels vuurwerk afsteken

Er zijn verschillende soorten vuurwerk Categorie├źn:
– F1 vuurwerk met zeer weinig gevaar, zoals sterretjes, knetterlint of grondbloemen, dit vuurwerk is voor 12 jaar en ouder.
– F2 vuurwerk met weinig gevaar (geschikt voor particulier gebruik), dit vuurwerk is voor 16 jaar en ouder.
– F3 vuurwerk met middelmatig gevaar, bijvoorbeeld onze mega klapper, de Red Dragon, dit vuurwerk is voor 18 jaar en ouder.
– F4 vuurwerk dat veel gevaar oplevert en uitsluitend bestemd is voor professioneel gebruik, dit is niet te koop in vuurwerkwinkels in Nederland en verboden voor particulier gebruik.

Om vuurwerkoverlast te beperken voor mensen, dieren en milieu zijn er wetten opgesteld. Vuurwerk afsteken mag het hele jaar door met categorie F1 vuurwerk. Heeft u vuurwerk in de categorie F2 of F3, dan mag dit alleen worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 tot 1 januari 02.00.

Feiten en Fabels

Wij zijn een erkend Vuurwerkcheck verkooppunt, voor meer informatie over veilig vuurwerk afsteken en Vuurwerk check. Klik op het logo.